Автор и снимка Парашкева Иванова, trafficnews.bgБългари бедстват на летището в Копенханген

...
Автор и снимка Парашкева Иванова, trafficnews.bgБългари бедстват на летището в Копенханген
Коментари Харесай

Гавра! Българи спят в инвалидни колички на летището в Копенхаген

Автор и снимка  Парашкева Иванова, trafficnews.bg

Българи бедстват на летището в Копенханген от нощес и не е ясно по кое време ще завърши тяхната авантюра. Всички пасажери са от полета за Бостън, който е с прикачване в Мюнхен. Тъй като през вчерашния ден летището в Мюнжен бе евакуирано поради  неизвестен мъж, който без нужните документи бе минал в специалната зона, която се намира след митническите и паспортните контролни пунктове през спешен излаз, доста от полетите бяха с голямо забавяне. Включително и полета на " Луфтханза " за Бостън, който е с прикачване в Мюнхен, написа trafficnews.bg .

 

" Когато пристигнахме в Мюнхен, самолетът за Бостън още не беше изхвърчал, само че местата ни към този момент бяха запълнени и не ни качиха в самолета. От там ни качиха на аероплан за Копенхаген, където вероятно да чакаме връзка. Пристигнахме там в 23 часа българско време и ни оставиха в някакво помещение, в което няма нито пейки, нито някакви столове. Раздадоха ни инвалидни столове!, в които да прекараме нощта. Това е абосютна подигравка ", разяснява пловдивчанката Маргарита Спасова. Сред пасажерите има деца и възрастни хора. 

По норматив самолетната компания би трябвало да обезпечи хотел, храна и превоз, при отсрочване на полети с над 5 часа. Вместо това обаче пасажерите са оставени на летището без хотел и храна. " В 8 сутринта получихме кафе и кроасан. В Мюнхен са получили по 10 евро за храна, а през днешния ден сутринта още 20 евро на летището в Копенхаген " настояват пасажерите. 

Парадоксалното в тази ситуация, че единствено българските жители от въпросния полет са оставени на произвола.  В Копенхаген на всички други пасажери с анулирани и пренасочвни полети е имало подсигурен хотел.

До този миг българите нямат ясно дали ще през днешния ден ще бъдат качени на аероплан за Бостън. Някои от тях към този момент са се свързали с юрист и считат да водят дело против самолетната компания. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: